Alexandra Larsson Jacobson och jag gör i samarbete med Konstsim kreativ en performance på Clarion Hotel Signs tak den 15 maj!
Biljetter bokas här.
Jag spelar delvis live under showen!
Såhär skriver Konsthall 16 i sitt utskick/inbjudan:
I samband med Alexandra Larsson Jacobsons pågående utställning i Konsthall 16, We Play, I Push, You Hold, We Fall, presenterar vi under Stockholm Art Week en performance i samarbete med Selma City Spa. Mitt i Stockholm, med en fantastisk utsikt över Kungsholmen, bjuder vi in till en performance i poolen på taket till Clarion Hotel Sign.
Tillsammans med Konstsim Kreativ, och med utgångspunkt från kroppen som rörlig skulptur, har Alexandra Larsson Jacobson skapat koreografi och Mira Eklund specialkomponerat ljud- och musik i en performance bestående av konstsim i interaktion med flytande skulpturer av Larsson Jacobson. Liksom en mänsklig kropp består av flera delar gestaltar simmarna med sina kroppar kalejdoskopiska och speglande formationer som skapar en ny gemensam kropp. Som en del av det hela framför Mira Eklund musik live.
En röst i natten är en föreställning av och med Mira Eklund med projektioner av Martin Malm. Showen har lånat sin titel från tv-serien som sändes på 90-talet, som skildrade ett nattradioprogram. I vårt verk vidgas scenen till en metafysisk sambandscentral, röster åkallas och åkallar, möten och harmonier uppstår, världar och narrativ korsas och bryts sönder för att sedan återuppstå i nya skepnader.
Den 26 oktober är det alltså premiär! Kom kom kom!!! Biljetter!
Originalserien Midnight Caller sändes på amerikanska NBC på 90-talet och den skildrade ett nattradioprogram, lett av Jack Killian (Nighthawk). Hos oss är radioprogrammet på vis också i centrum, men i ett mer uppbrutet universum där röst, musik, språk och varseblivning i samspel med projektionerna utgör grundväven.
I originalserien agerar Nighthawk både detektiv och samhällsförbättrare i de midnattliga telefonsamtal han för med okända röster i etern. Han är traumatiserad efter en hemsk olycka i arbetet, och de nattliga samtalen utgör en slags katharsis för honom.
Mira Eklund agerar suggestiv samtalsledare, emotionell spanare, sångare och illusionist samman med sina medspelare och andra röster. Med humor och detektivens tillskruvade sinnen driver Nighthawk showen framåt. Showens aktörer målar fram ljudlandskap, en signaturmelodi i förändring, dängor och ord.
Avsnittstitlar från originalserien såsom Based on a True Story, The Language Barrier, Nighthawk’s Got the Blues och City of Lost Souls skapar tematiska grunder för inringda samtal och sånger.
Komposition, text, ljuddesign och koncept: Mira Eklund
Videodesign: Martin Malm
Rumslig gestaltning: Mira Eklund samman med det konstnärliga teamet
Kostymdesign: Hanna Cecilia Lindkvist
Ljusdesign: Olle Axén
Kreativ producent: Agnes Rosenberg
Musikarr etc till viss del samman med ensemblen!!
På Scen: Mira Eklund, Julia Strzalek, Martin Östman & Molly Håkansson
På trummor: Paul Sigerhall
På film: Steph Molin, Indra Linderoth
Röster i natten: Eva-Maria Dahlin, Eva Jansson, Vi Alla.
Kamera, klipp och ljussättning i Det ensammaste numret: Kelly Stormare Wedin
Dekortillverkning: Hansjörg Ehammer, Julia Steinbach
Affischfoto: Per Kristiansen
Föreställningsbilder: Markus Gårder
Grafisk form: Mattias Broberg, Love Eklund
Produktionsassistent: Julia Steinbach
På lördag 22 april ger jag en liten konsert i biblioteket på Bonniers Konsthall i samband med kulturnatten. Kl 22, fri entré. Medverkar gör också Paul Sigerhall (trummor), Maria Arnkvist (saxofon) och Aurelia Le Huche (kör). Projektioner av Martin Malm.
Jag är i första stadiet i/med ett nytt projekt, en föreställning med tillhörande skeenden (såsom en tilltänkt prolog/liveradioshow och en mer installationsbaserad epilog) som går under namnet: En röst i natten/Midnight caller. Beräknad premiär hösten 2023, mer info kommer framöver.
Midnight caller är, likt flera tidigare projekt, ett utforskande scenkonstprojekt, och ett tilltänkt allkonstverk.
Titel och till viss del ramverk, är lånat från tv-serien med samma namn som sändes mellan 1989 och 1991, där Jack Killian (Nighthawk) leder en nattradioshow. Killian agerar både detektiv och samhällsförbättrare i de midnattliga telefonsamtal han för med okända röster i etern.
Vår show ämnar undersöka bl.a. röst och musik, varseblivning, showbiz/kommunikation och lyssnande genom olika medier, perspektiv och praktiker. Nighthawk, som suggestiv samtalsledare och dekonstruerad hunk, en emotionell spanare, driver med humor och detektivens/filosofens tillskruvade sinnen showen framåt.
Hos oss vidgas scenen till en metafysisk sambandscentral, röster åkallas och åkallar, möten och harmonier uppstår, världar och narrativ korsas och bryts sönder för att sedan återuppstå i nya skepnader.
Producent: Agnes Rosenberg
Projektioner/video/live: Martin Malm
Osv, fler raringar tillkommer.. ❤️!
Vi kommer fara nu ÄNTLIGEN o gästspela med Hilberts Hotell – Release of Loss, som ju sköts upp i våras, det sker i Malmö på Inkonst 20 november, o sedan i Göteborg på Atalante 26–27 februari! Ska bli så KUL!! Darrigt!! Hoppas hoppas vi ses där!!
Ticks finns på Inkonsts hemsida.. 🙆✨🌹
Gbg längre fram i tid jes, men i sinom..
Hilberts Hotell – Release of Loss
🕯️He's on the phone 🕯️Mässa för borttappade nycklar 🕯️Vi vet inte var hon är 🕯️The missing cat 🕯️
Oändliga matsalar, kulissande vårskogar, en utredning av ett försvinnande, telefonsamtal till den andra sidan/en bortgången närstående, nyckelkyrkogårdar i vardagsrum, försvunna katter, julgranar, tomtar och rök.
På scen i Malmö: Mira Eklund, My Berg, Paul Sigerhall, Mårten Holmberg och Molly Håkansson.
Filmade dansare: Olivia Löfvander Stribeck, Karolina Janhager, Felicia Nilsson och William Säfsten.
Idé, musik, ord, gestaltning: Mira Eklund
Projektioner/video: Martin Malm
Koreografi: Julia Kraus Dubeck
Rum: Mira Eklund/Martin Malm
I Anden är vår version av Strindbergs Toten Insel, här som ett allkonstverk; en ockult hybrid av en iscensatt talkshow, en konsert/seans/dans/teaterföreställning på Strindbergs Intima Teater. En djupdykning i sociala konstruktioner, döden och andra existensiella frågor.
Häromveckan släpptes den fina instrumentala dubbelskivan Nattmusik på Flora & Fauna, där jag bland många gulden musikskapare haft glädjen att bidra med ett litet stycke (Där sängen slutar)! Så många fina låtar ombord på denna samling!
Min utställning En multipol av röster öppnade lördagen 5 september på Galleri Svarta Gran i Borlänge!
Om vägarna förbi, sväng dig dit!! Hänger till 10 oktober. Mestadels ljud- samt musikaliska verk, men också lite annat. Samt tillkommer ett verk till finissagen, ts tss. Några fina ord om utställningen i Dala-Demokraten samt i Borlänge Tidning, låsta artiklar dock men här nedan kan en ta del av recensionerna i papperstidningarna.
En multipol av röster, en sfär, en yttre, en inre, en samling musicerande varelser och artefakter, fantomer och irrbloss, ett fält, ett frekvensområde. Sinnena möter och tolkar, möjliggör och förvrider, öppnar upp dolda världar och låser fast andra. Och rösterna, rör sig omkring oss, språk gestalter och vindar, familjära och aparta, ett myller, ett allt, ett fält. Ting hålls under uppsikt, allting kan vara av vikt, ovan taken, bakom öronen, svävar under jorden.
Jag hade äran o glädjen att få medverka vid denna afton som ägde rum den 28 maj, då Teater Brunnsgatan Fyras återkommande samtidsterapi omskapades till en hyllnings- samt avskedskväll tillägnad diamanta Kristina Lugn. Nu finns tillställningen på Vimeo att kika på, att lyssna till. En mega ära att medverka samman med sådana stjärnor, för en sådan stjärna, o vänner, så brusande kväll i alla hörn ❤. Jag var tillfrågad att sjunga Mr. Tambourine Man (Dylan/Melanie), gjorde så! Ca 11 o en halv minut in. Aaa, o denna sång sjöng jag för nästan 20 år sedan i en sorts redovisning av en föreställning på Dramaten som aldrig fick en spelperiod p.g.a. sjukdom i ensemblen etc., Påklädaren i regi av Thorsten Flinck.., i vilket fall hördes den då o därför nu återuppfördes, nu med syntbacktracks jag spelade in inför. Darrigt på alla sätt o vis!! All all kärlek.
Medverkande: Figge Norling, Kalle Westerdahl, Martina Montelius, Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Henrik Johnson, Joel Sahlin, Carl Flemsten, och jag.
Tills imorgon! visas Konstfacks masterutställningar, där gulden Alexandra Larsson Jacobsson medverkar med sin film Harder, Softer, Slower, Stronger installerad i en förlängd rumslighet, denna på Mint på ABF-huset i Stockholm. Jag har gjort musik/ljudlagt.
Nu på fredag 17 april klockan 21:00 framförs Mässa för borttappade nycklar i en livesändning från mitt hem i Kärry, på Youtube!
Dimman sprider sig i vardagsrummet, ljusen brinner, skogen växer, en förlorar alltid något, kaffebryggaren puttrar, nycklarna hägrar, en förlorar alltid något, pianot på plats, tonerna hänger i luften, korridorer sträcker sig vida ikring oss. Tankar far ut genom fönstren som projektiler.
Stycket är ca 15 minuter! Projektion: Martin Malm. Aktion, musik och teknik: Mira Eklund samt Molly Håkansson.
Mässa för borttappade nycklar, en del av konsertserien och sedermera helaftonsshowen Hilberts Hotell – Release of Loss, visades i original i mitt hem 2017, är skapad för att visas som så. 2020 gången gillt! Välkomna ❤
De planerade föreställningarna av Hilberts Hotell – Release of Loss som skulle ha genomförts nu i april på Inkonst och Atalante fick ställas in/skjutas fram p.g.a. rådande läget i stad och land. Kommer ske i höst och nästa vår istället! Längtar tills dess.
Mycket glad att samman med gulden ensemble (dock i något nedbantad turnéversion) gästspela med Hilberts på Atalante i Göteborg och på Inkonst i Malmö. Den 8 respektive 10 april. Hoppas vi möts där, kom, kom, välkomna.
Förra måndagen var det premiär för Blod och ben, en samproduktion mellan Lumor, moment:teater och Östgötateatern. Jag har haft äran att göra komposition och ljuddesign i världens finaste team!
Lumor har ett par intensiva produktionsår bakom sig. I en rad uppmärksammade föreställningar har vi skildrat den svenska samtiden och dess dilemman. Nu gör vi Blod och ben, en nyskriven pjäs som reser tretusen år bakåt i tiden – för att återvända till nuet med lite klarare blick. Föreställningen görs i samarbete med Östgötateatern.
En ljum vårkväll i Kronobergsparken. Fåglarna kvittrar, solen strilar mellan grenarna. Ett ensamt barn jagar efter sin boll nerför slänten, och plötsligt bryts lugnet av skrikande bildäck och en dov duns. En liten samling människors vägar korsas denna kväll. En sexårig pojke, svävande mellan liv och död, och hans förtvivlade mamma. En sjukvårdare, en förbipasserande och en olycklig bilist. Någon står som förstenad medan någon annan skyndar till undsättning. Någon förhörs av polis. Någon ber.
Blod och ben handlar om föräldrar. Det är tretusen år sedan fader Abraham sägs ha tagit sin pojke i handen, och begett sig till berget i Moria, för att genomföra det yttersta offret. Med Blod och ben återvänder Lumor till denna klassiska myt. Pjäsen är både en samtidsskildring, om föräldrar och barn i det postmoderna tillståndet, och en betraktelse över de traditioner och uråldriga berättelser som formar våra liv. Det är berättelser om lydnad och hopp, om underkastelse och återfödelse, om det yttersta offret – och om tillvarons yttersta mening.
Lumor gör aldrig sin publik besviken, Oskar Thunberg och Paula Stenström Öhman producerar pjäser som alltid hittar det som skaver, obehagliga rapporter från samtiden. – SvD
Otroligt välskriven och dramaturgiskt genomarbetad – Aftonbladet
En pjäs med abrahamitiska anspråk, som samtidigt har roligt åt rollfigurernas totala tafatthet. – DN
Isak spelas med fysisk talang och Spindelmannen-mask av Linda Lönnerfeldt. – Aftonbladet
Eva Rexed är träffsäkert orörlig i rollen som en politiker befriad från utstrålning, medan Krister Kern fångar den harklande veligheten hos pappan. – DN
Kastar sig mellan norm och förtryckt begär som spränger fram och komplicerar tillvaron. – Arbetaren
En intelligent och mycket välspelad teaternovell – SvD
Text och regi: Oskar Thunberg
Med: Eva Rexed, Krister Kern, Linda Lönnerfeldt
Ljuddesign/komposition: Mira Eklund
Ljusdesign: Olle Axén
Kostymdesign/mask: Patricia Svajger
Dockmakare: Jenny Bjärkstedt
Dramaturg: Magnus Lindman
Grafisk form: Erica Jacobsson
Fotograf/trailer: Julia Mård
Den 10, 11 och 12 maj vecklar vi åter ut Hilberts Hotell, i en upphottad version alldeles, på vackra vackra Orionteatern. Två akter på två scener. Vi är alla gäster bland vardagsrum och vårskogar, kyrkogårdar, puttrande kaffebryggare, borttappade katter, perceptioner, sorger och symboler, bland middagsbjudningar och flimrande nycklar.
He’s on the phone: telefonsamtal till den andra sidan – till en bortgången närstående – till en plats som gränsar mot alla världar; Mässa för borttappade nycklar: puttrande kaffebryggare, rum 121, vi sitter vid pianot; Vi vet inte var hon är: middagsdronedeckarbjudningen i hotellets oändliga matsal/trädgård; The missing cat: berör förlusten av kattvännen Smilla och öppnar upp en djurkyrkogård i skogen.
På premiärdagen släpps även albumet Hilberts Hotell – Release of Loss på dubbelvinyl och Spotify! Vinylversionen, med exklusivt mellansnack/mellanvärldar såsom i föreställningen, kommer säljas till specialpris på Orion.
Nästa fredag 10 maj släpps hela albumet Hilberts Hotell – Release of Loss i samband med att vi spelar föreställningen med samma titel på Orionteatern, premiär!
Albumet släpps i två versioner: på dubbelvinyl med mellansnack/mellanvärldar, såsom i föreställningen, där iscensättningarna leds framåt, och på Spotify. Vinylversionen kommer säljas till specialpris på Orion. KooM, passa på!
Lördag 30 september klockan 19:00 samt 19:45.
I hemmet i Kärrtorp/i rum 333 på Hilberts Hotell.
Som titeln lyder, en mässa för borttappade nycklar, toner, lösningar, ett tilltagande brus, kaffepannan på, vinoblanco, det mumlas bland rummen, talande speglar, dörren är öppen.
En installation/performance/pianokonsert. Ca 25 minuter.
På lördag 23 september firas det stort med sociala aktiviteter, föredrag, filmvisningar, samtal, disco, guidade naturvandringar, pyssel, workshops, poesi, glitter och två festliga dansgolv.
15:00–02:00. Lux live vid klockan 20:00!
Live klockan senare spelar Vårt Solsystem, skivor spelar bl.a. DJ P-drum och DJ Amaris. Kommer bli gulden.
Inträde: gratis/frivilliga donationer på dagen, rek. pris efter 19:00: 50 kronor eller stödpris 100 kronor (No papers? No problem).
Spelar med Lux Lumen som efter en stund förvandlas till Audionom om fredag på Orionteatern i samband med föreställningen Automata. Föreställningen, som är helt gulden, börjar klockan 19, och efteråt vid klockan 20 så tar dess bieffektprogram vid, i vilket vi denna fredag är med.
Lux Lumen på scen 21:00 > några sånger > transformation > världens bästa Audionom start senast 21:30. Diamanta Ectoplasm Girls är DJs också! Fri entré.
1. Mass for long lost keys – Välkommen hem till oss – en mässa för borttappade nycklar, en tunnel till Höstgatan 16.
2. He’s on the phone – en procession och ett telefonsamtal till en bortgången närstående, till den andra sidan, röster och toner letar sig genom tiderna, döden som plats, omsluter oss, inom oss.
Kortare paus
3. Vi vet inte var hon är – förr kallad The dinner of disappearance, utspelar sig i hotellets oändliga matsal, en deckardronemusikal/middag, en utredning av ett försvinnande. Några får ta plats runt bordet även denna gång.
4. The missing cat – vi befinner oss i skogen invid djurkyrkogården vid Kaknäs, vi befinner oss i Hilberts Hotells evigt prunkande trädgård, en utomhushyllning till Schrödingers katt samt den bortgångna kattvännen Smilla.
Av/med Mira Eklund, övriga medverkande: Artem Christiansson, Julia Lindblom, My Berg, Paul Sigerhall, Mårten Holmberg, Oskar Carls m.fl.
I samarbete med/projektioner/bild etc. av Martin Malm!
Hilberts Hotell är en konsert- och performanceserie i fem enskilda delar som utspelat sig under hösten, våren, och kommer hända vidare fram emot sommaren.
Denna afton kommer alla delar visas efter varandra (förutom hörlurskonserten), med rumsliga signalement från de olika showerna.
Det är också en fest för skivan Hilberts Hotell – Release of Loss som släpps senare i år.
Hilberts Hotell är ursprungligen en matematisk modell för oändlighet, en imaginär plats för eviga sällskap, emedan livet präglas av saker som försvinner, som går ur tiden! Alla konserterna/performancerna som inkvarteras på Hilberts behandlar därmed förlust av olika slag!
”Oh ja, PR leder till död”, suckade Rupert Fox och förstelnade i bilden av sig själv.
I OFF HIGHWAYs andra röstresa fortsätter sökandet genom stadens/kroppens vindlande avkrokar och meningslösheter. Vi navigerar efter en triangulär karta med en av spetsarna nedåt. Vi vänder våra svidande blindögon mot dagsljuset, vidgar vår darrande läckande munöppning, reser oss ostadigt på bakbenen och sträcker oss mot: ?
Hör oss frambesvärja den osäkra plats där verklighetens kategorier och identiteter spricker upp – allt ska gå till spillo
Av och med: Indra Linderoth och Nina Jeppsson
För mer info, fler turnédatum etc. se: offhighway.se
Nu är det dags för den första konserten/performancen i Hilberts Hotell.
☎ He’s on the phone ☎
Fylkingen den 24 november. Klockan 19:30 och 20:30. Fri entré!!
En iscensättning av en procession, ett växande stycke musik, ett telefonsamtal till en närstående på den andra sidan, bortgångna päron uppstår i vänners gestalter, byter plats, signalerar, signaler, telefonen, döden som plats, en chimär, omsluter oss, inom oss.
Performancen är 20 minuter lång.
Av och med Mira Eklund, i samarbete med Martin Malm, Artem Christiansson, My Berg, Julia Lindblom m.fl.
Efter He’s on the phone uppförs en ljudinstallation av Potos Cryptophasic Mission.
En kör av åtta kassettbandspelare framför musik i karaktäristiskt oprecis unison. Potos Cryptophasic Mission består av Tanya Byrne (Ectoplasm girls, Hypnotower) och Anders Enge (börft rec.)
Hilberts Hotell är en serie konserter/performances/iscensättningar som har sin andliga och musikaliska hemvist på den imaginära platsen Hilberts Hotell, som jag arbetar med i höst och vinter tillsammans med några inbjudna gulden.
Ursprungligen är Hilberts Hotell en modell för oändlighet, konstruerad av matematikern David Hilbert.
Hilberts Hotell härbärgerar oändligheter, evigheter i punkter, emedan tiden – och livet – i mycket är präglat av saker som försvinner, som går ur tiden.
Här utgör Hilberts Hotell en imaginär fond för konsertserien/iscensättningarna som alla behandlar förlust av olika slag. De olika konserterna kommer visas på olika platser men med Fylkingen som huvudscen, och genom tankar kring perceptionen av det ljudande och kring musiken – utifrån oändlighet < > förlust – presenteras konserterna genom delvis olika ljud- och bildmedier/tekniker.
Av och med Mira Eklund.
Projektioner/video: Martin Malm.
Musiker/medverkande: Artem Christiansson, Julia Lindblom, My Berg m.fl.
Uppdatering:
Konserterna kommer ske i afton ändå, på Cyklopen!
Lux Lumen 19:30
Audionom 20:00
Solarium 22:00
Välkomna
Idag skulle Lux, tillsammans med bl.a. Audionom och Solarium, ha spelat konserter i allmänna aulan på Avprivatisera Hagsätras festival IKA NO. Allmänna aulan öppnades upp förra lördagen i Hagsätra till följd av Ikanos övertagande av stadsdelen – de äger nu större delen av alla hyreslägenheter, de äger centrum och torget, ungdomsgården, den enda byggnad som är kvar i gemensam (kommunal) regi är skolan, med den tillhörande aulan som vid lördagens öppnande hade stått tom i 10 år. Hyreshöjningar på 63% gör att många som bott i Hagsätra måste flytta, ingen vet vart. Ikano menar att hyreshöjningen är tvungen p.g.a. renoveringarna, men de lånade pengar av sin egen bank (Ikano Bank) för att köpa husen av allmännyttan, så lån/ränta går in i koncernen, till renoveringen användes Ikea-interiör varför de pengarna också stannade kvar och blir Ikea-koncernen till gagn. Det är också ett demokratiproblem av rang att ett företag äger de forna gemensamma ytorna. Var kan en då mötas utan att betala kosing, var kan en föra samtal, vilken sorts samtal, finnas i gemenskap utan att konsumera, osv.
Det hade varit öppen mikrofon, mat, lek, samtal m.m. Men då ockupationen vräktes av polisen tidigt igår morse, kan festivalen ej genomföras som tänkt. Istället ändrades eventet och det anordnas en manifestation på torget. Vi ses där!
Lumor sätter upp Othello på Orionteaterns lilla scen i höst.
På scenen: Eva Johansson, Cilla Thorell, Lars Bringås och Tobias Aspelin. Oskar Thunberg regisserar, Hanna Cecilia Lindkvist gör scenografi och kostym, Raimo Nyman gör ljusdesign och jag gör ljuddesign och komposition.
Premiär 11 september 2016, spelas t.o.m. 15 oktober.
Läs mer under Othello, som kommer fyllas på med mer info så småningom!
Som en del i Cinema Queer-festivalen, kommer den fina fina undervattensfilmen Float av Sam Berliner visas i en specialklippt version som är 2×15 minuter på taket på Clarion Hotel Sign, och jag kommer göra ett livesoundtrack under visningen. Originalfilmens soundtrack är ett stycke av Rae Spoon, och spelningen kommer utgöras av en cover på den kompositionen, en lång och föränderlig multiljudande version. Jag är väldigt glad över att få göra detta! Det hela sker lördagen den 26 september klockan 20:00, det finns 60 platser och en biljett kostar 75 kronor.
Föreställningen Materia – Jag är inte Linda Lovelace, som jag gjort ljuddesign och musik till, är uttagen till Scenkonstbiennalen i Malmö, som sker den 26–31 maj.
Mer info, biljetter och hela baletten finner ni här.
Fredag 24 april ska jag spela med Lux Lumen, och denna gång kommer jag spela ett dubbelset tillsammans med Bo By, synt, sång och trummor, både mina och hens låtar. Kommer bli gulden.
Vi spelar klockan 21, och klockan 21:45 spelar Farida! På Cantina Real, Lindvallsgatan 11–13 kring Hornstull i Stockholm. Fri entré, bästa, kul, kom!
Nu har Sarah och jag lagt upp våra radioprogram på SoundCloud. Det första, en livesändning från Centralköket i Konsthall C sändes den 18 november, och det andra, vår nyårsfest, sändes den 30 december (2014). Lyssna, ja!
Under oktober, november och december kommer jag och Sarah Degerhammar att flytta in i Centrifug Spinn i Konsthall C i Hökarängen. Vi kommer agera kanal åt konsthallen och sända tre radioprogram i Centrifug Radio Populär. Det blir en rumslig radioserie i fristående delar där vi tittar närmare på språkliga och realpolitiska förändringar i offentliga beskrivningar av platsen och dess invånare. Hur förändras talet om Hökarängen och de boende i en alltmer nyliberal politik? Och hur påverkar det vad som är tänkbart och görbart över tid?
Sändningarna blir ett sätt att laborera med hur en pratar och sänder, vem som hör vad och var. Helt enkelt ett försök att möjliggöra alternativa samtal och en egen rumslig upplevelse av det. Programmet kommer bland annat innehålla publika liveinslag, surroundradio, »personlig tipsrunderadio« samt en tidsgalopperande nyårsfest!
Imorgon, fredagen den 13 juni, spelar jag igen med Lux Lumen, på Fylkingen på festen Katamous Tentakler. Mårten Holmberg kommer vara med och spela också!
En helkväll fylld av små knappar som sjunger, skedar som taktar tentaklernas trumvirvlar, minotaur buildings som bygger massiva melodiska byar att virvla, dansa runt i …
Maräng krispiga ljudkollage och pistage recept framförda med hjälp av en flygel från Kolahalvön.
Det blir massa med fest, bar och dansrytmer som känns som mareld…
Medverkande akter:
Lux Lumen
Coca-Cola 3
Agnes Mercedes
Petra Robertsson
Dörrarna öppnar kl. 18, det trycks på startknappen vid kl. 19, sen spelar vi redan vid kl. 20!
50 kr i entré.
Jag ska spela med Lux Lumen under Where Dreams Cross Extended på skeppet Rygerfjord i Stockholm.
Kvällens tema är Resandets Ontologi och är ett kuratoriskt samarbete mellan Åsa Falewicz (Where Dreams Cross) och Macarena Dusant. Det kommer visas konstfilmer av Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans, Melissa Dullius och Gustava Jahn, samt av Johannes Langkamp. Mattias Sköld kommer framföra en ljudperformance, spåkaféet kommer vara öppet, det kommer ske rundvisningar av båten, det är bar och kulörta lyktor, DJ-set av Tobias Barenthin Lindblad, och så Lux konsert då. Bäste Mårten Holmberg kommer att spela tillsammans med mig på konserten, det kommer bli superkul alltihop! Kalas på kajen, under och på däck! Kom kom!
Gratis inträde!
Öppet från 19:30 till 23, Lux spelar runt 22.
Specialpriser i baren!
Rygerfjord, Söder Mälarstrand, Båtplats 14.
Jag har lagt upp en ny låt på Lux Lumen-sidan: Meet me in the library. Den är lite av en anteckning eller ett utkast, men nu la jag upp den iallafall! Lyssna gärna! Hej hej.
Nu kan en låna hem konst från Tensta bibliotek! Jag och Sarah Degerhammar deltar med vårt ljudverk Jag kom in i köket, vi är här nu. Allt som behövs är ett lånekort för Stockholms stadsbibliotek. Konstverken får lånas under fyra veckors tid. Vernissage idag 26 februari kl. 16:30!
Övriga medverkande konstnärer är: Ingrid Furre, Torsten Jurell, Lise Haurum, Malin Holmberg, Anna-Lena Jaktlund, Sofia Kråka, Sanna Marander, Carl-Johan Rosén, Claes Tellvid.
Jag är nominerad i kategorin Bästa kvinnliga biroll för min gestaltning av Ann-Sofi i Hotell. Jag håller dock tummarna för bästa Anna Bjelkerud som är nominerad i samma kategori, så gulden konstnär och människa. Och så för David Dencik (bästa manliga biroll) och Lisa Langseth (bästa manus) förstås!! HEJA!
Hipp Hipp, Hurra! Vi är så glada att sidan är uppe! Inledningsvis finns sex projekt upplagda, men vi kommer snart att fylla på med mycket mer bakåt samt framåt i tiden!! Navigera via tonraden! Välkommen!!!